Goodnews.ua


Астрономи з України відкрили унікальну галактику

Сентябрь 20
17:57 2017

Астрономи з України відкрили унікальну галактику
Низка вчених, які представляють Головну астрономічну обсерваторію Національної академії наук України, повідомили про відкриття унікальної галактики, яка розташована за шістсот мільйонів світлових років, в її розміри є досить невеликими. Як інформує replyua.net з посиланням на ain.ua, з результатами досліджень своїх читачів ознайомило видання Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
Керівником групи дослідників був відомий в Україні науковець, астрофізик Юрій Ізотов. До речі, він вже не вперше відкриває галактику. У 2005 році він, у співпраці зі своїм колегою із США, відкрив факт існування однієї з наймолодших у світі галактик. Нова галактика особлива через те, що показник вмісту в ній всіх хімічних елементів, вага яких більша за гелій – найбільш низький серед усіх відомих галактик з активним утворенням зірок.
Науковці здійснювали спостереження за нею, використовуючи Великий бінокулярний телескоп, який розташований на території американського штату Арізона. За параметрами розміру вона вдесятеро менше за спіральні галактики, а вага її менша у сто тисяч разів.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Уайлдеру выбрали соперника на следующий после Чжилея бой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua