Goodnews.ua


Водії можуть удень їздити з вимкненими фарами

Май 02
19:00 2019

У холодну пору року на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами водії повинні були вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Відповідний обов’язок для водія тривав у період з 1 жовтня по 1 травня, передбачений пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України, – пише Твоя МАШИНА.

З 1 травня відпадає необхідність увімкнення додаткового освітлення, в тому числі, у світлу пору доби.

Як показує практика, за рух у світлу пору доби без ближнього світла фар (з 1 жовтня по 1 травня – Прим. ред.) поліцейські притягують водіїв до адміністративної відповідальності згідно частини другої статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення. Дана норма передбачає відповідальність у виді штрафу, який становить 425 грн., за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В метро Киева увеличивают интервал движения поездов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua