Goodnews.ua


Інтернет-магазини кидають українців на гроші

Май 27
09:34 2017

Інтернет-магазини кидають українців на гроші

В інтернеті ми можемо купити все, що завгодно, та ще й за гарною ціною. Втім, є одне «але». Нам можуть підсунути кота в мішку! Як інтернет-магазини та продавці–шахраї із сайтів оголошень можуть кинути нас на гроші – знає наш кримінальний експерт, адвокат Ярослав Куц.
1. У Києві жінка замовила в інтернеті дітям батут. У результаті – вони його так і не отримали. Тепер малеча стрибає в істериці. Маму кинув дядько-аферист з мережі. Продавець, який розмістив оголошення на відомій інтернет-платформі, здер з покупниці гроші і зник. Шахрай вимагав від жінки перерахувати всю суму наперед – майже дві тисячі гривень. Вона повелася, заплатила, а коли передзвонила – на тому кінці більше їй ніхто не відповів.
2. Замовили брендову річ в інтернеті? Не поспішайте хизуватися покупкою перед друзями, поки не отримаєте її на руки. Не факт, що вам привезуть те, за що ви заплатили чималі гроші.
У таку халепу потрапив 20-річний юнак із Запоріжжя. Хлопець замовив в інтернет-магазині кросівки відомого бренду. Віддав за них захмарну суму, а коли йому привезли омріяне взуття – не повірив своїм очам! Замість брендових кросівок йому втюхали китайську підробку!
Як не стати жертвою?
1. Не хочете в інтернеті потрапити на продавця-шахрая? Перевірте про нього всю інформацію! Введіть в пошукову систему його дані. Можливо, він знатний аферист у мережі і на нього зібрано чимало несхвальних відгуків.
2. Вивчіть і сам товар. Розпитайте про нього в продавця усе, до дрібничок. Придивіться до фото. Якщо світлина явно взята з сайту виробника, то просіть зробити фото «наживо», і не одне. Так ви зможете убезпечити себе від підробки.
3. Купуєте техніку в інтернет-магазині – обов’язково дізнайтеся серійний номер товару перед відправкою. А при отриманні – перевірте його. Не збігається? Складайте відповідний акт із співробітниками служби доставки, і не беріть товар, поки не з’ясуєте ситуацію із самим відправником.
4. Розраховуйтесь за придбані в інтернеті речі, лише коли ви отримали і оглянули товар. У жодному разі не платіть наперед.
5. Пам’ятайте! Ви маєте право повернути неякісний товар протягом 14 днів. Відмовляють? Збирайте усі чеки, роздруковуйте переписку з продавцем та інші докази і звертайтеся до Управління Держпродспоживслужби та правоохоронних органів.

Источник: ranok.ictv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Колумбії розбився військовий вертоліт російського виробництва, є загиблі

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua