Goodnews.ua


На Саміті миру потрібне широке представництво країн — Офіс президента

Апрель 14
10:02 2024


Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив на необхідності широкого представництва країн світу на Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представник ОП зауважив, що за результатами розмови президентів України і Швейцарії було визначено місце і час проведення саміту, зараз триває вирішення організаційних моментів, зокрем підготовка запрошень до участі в Саміті, які будуть розіслані державам.

«Я б не погодився в тому, що інтрига лише Китай (ідеться у про участь КНР у Саміті миру — ред.). Нам потрібне широке представництво країн світу на цьому саміті і, дійсно, доволі широке представництво країн Глобального Півдня, до яких ми відносимо, до речі, не лише Китай,- це й Індія, і Південна Африка, і Саудівська Аравія, і Бразилія, це інші країни латиноамериканського, африканського, азійського регіонів. І над цим працюємо не лише ми і не лише Швейцарія як країна, яка буде приймати цей саміт, а й наші партнери в Європі», — сказав Жовква.

Він зазначив, що Президент України у спілкуванні з європейськими лідерами говорить не лише про їхню участь у Саміті миру, а «яким чином вони, користуючись своїми зв’язками, використовуючи свої візити, спілкування з лідерами Глобального Півдня, можуть заохотити їх також узяти участь у цьому Саміті».

Читайте також: ЄС вітає Саміт миру у Швейцарії, але й досі чекає на запрошення

Жовква нагадав, що на останній зустрічі радників із національної безпеки у Давосі були присутні представники 84 країн. Тож кількість представників на саміті у Швейцарії «не буде нижчою , а впевнений, вона буде вищою», підкреслив заступник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру — це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру. Він проходитиме 15-16 червня.

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін заявляв, що влада КНР розглядає можливість участі у Глобальному саміті миру.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Хет-трик Левандовски принес Барселоне победу над Валенсией

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua