Goodnews.ua


Байден закликав Бухарестську дев’ятку продовжити підтримку України

Февраль 22
23:01 2023
Президент США Джо Байден закликав лідерів Бухарестської дев’ятки (В9) продовжити критично важливу підтримку України й українців.
Про це американський лідер заявив на засіданні B9 у Варшаві у середу, 22 лютого.
За його словами, на карту у цьому конфлікті поставлено не тільки цілісність і суверенітет України, а й свободу демократій у Європі і в усьому світі.
Він наголосив на необхідності продовжувати найтіснішу взаємодію у рамках Північноатлантичного альянсу. У зв’язку з цим було важливо зібратися у форматі B9 – формуванні країн східного флангу НАТО – і обговорити питання колективної безпеки.
Голова Білого дому наголосив, що всі члени Північноатлантичного альянсу доклали зусиль, щоб посилити НАТО, і, за його словами, Альянс ще не був таким потужним, як тепер. У цьому контексті Байден водночас підтвердив залізну відданість США захищати союзників у Європі.
«П’ята стаття (Статуту НАТО. – Ред.) є священним зобов’язанням, яке взяли на себе Сполучені Штати. Ми будемо захищати буквально кожен дюйм НАТО, кожну п’ядь НАТО, і це важливий момент», – зазначив він.
Байден окремо відзначив роль генсека НАТО Єнса Столтенберга, який «робив неймовірну роботу» протягом довгого часу.
Американський президент також додав, що ситуація у Європі «радикально змінилась» після того, як більш як 100-тисячний військовий контингент вторгся на територію іншої держави. Він закликав колег докласти зусиль, щоб виправити цю ситуацію.

Статьи по теме

Останні новини

Как изменились цены на овощи в Украине: цифры

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua