Goodnews.ua


Платні парковки будуть відповідати за цілісність авто

Июнь 25
13:00 2018

Паркуючи автомобіль, власник має розраховувати на взаємні корисні дії з боку тих, хто бере за це гроші. Натомість сьогодні з водіїв збирають сотні мільйонів гривень на рік, не відповідаючи за збереження авто.

Автор проекту «Про внесення змін до статті 977 Цивільного кодексу України щодо впорядкування відносин паркування транспортних засобів» (№8423) зазначає, що наразі «паркувальники» не несуть жодних взаємних та зустрічних зобов’язань перед водіями. Тобто гроші отримуються ні за що, а це суперечить логіці цивільно-правових стосунків.

Він пропонує упорядкувати відносин з паркування транспортних засобів, у тому числі платного. Для цього — внести відповідні зміни до Цивільного кодексу і визначити, що паркування є різновидом договору схову (зберігання).

У разі схвалення такого закону особа, яка надає послуги паркування в обмін на гроші, має забезпечити збереження автомобілів, догляд за ними, спостереження із застосуванням відеокамер. А у разі крадіжки чи пошкодження майна — нестиме відповідальність перед власником.

Утім, не виключено, що за таких обставин плата за паркування стрімко зросте, оскільки включатиме в себе і внесок за страхування автомобіля.

Джерело: zib.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Две ГЭС в Украине не работают из-за российских обстрелов

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua