Goodnews.ua


Відповідь на санкції: Тегеран нарощує ядерну програму

Август 14
08:50 2017

Відповідь на санкції: Тегеран нарощує ядерну програму
Напруженість щодо ядерної зброї наростає не лише між Вашингтоном і Пхеньяном, але і між Вашингтоном і Тегераном. Зокрема, сьогодні іранські депутати доволі оригінально відреагували на американські санкції, — про це інформує replyua.net з посиланням на ВВС.
Так, у 2015 році між Сполученими Штатами та Іраном було досягнуто згоди з приводу ядерної програми останнього. Але новий президент США Дональд Трамп жорстко розкритикував цю домовленість, називаючи її «найгіршою з можливих», і обіцяв розірвати її. Продовженням цього курсу стало прийняття закону, який, крім РФ та КНДР, накладає санкції і проти Ірану. Приводом до нього стали випробування балістичних ракет, які іранці провели у січні поточного року. У Тегерані жорстко відреагували на цей факт, підготувавши «асиметричну відповідь». Зокрема, сьогодні депутати іранського парламенту схвалили проект, який передбачає збільшення фінансування ракетних програм.
Проект підтримали двісті сорок депутатів із двохсот сорока чотирьох. Додаткові кошти (по двісті шістдесят мільйонів) отримають ракетна програма та «Вартові ісламської революції». Під час оголошення результатів голосування у залі парламенту було чутно крики «Смерть Америці». Крім того, іранці ввели санкції проти низки командувачів армії та розвідки у близькосхідному регіоні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Усик выступил с обращением к Фьюри накануне поединка

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua