Goodnews.ua


У США конфіскують 48 веб-сайтів за проведення замовних кібератак

Декабрь 15
13:51 2022

Міністерство юстиції оголосило 15 грудня, що США конфіскували десятки інтернет-доменів і висунули звинувачення шістьом особам у злочині, спрямованому на знищення мережі служб з кібератак.

Загалом США отримали судовий наказ про конфіскацію 48 веб-сайтів, і шістьох осіб було притягнуто до кримінальної відповідальності у зв’язку з видаленням, за даними федеральної прокуратури. За словами офіційних осіб у середу, ФБР конфіскує веб-сайти.

1864055.jpg (157 KB)

Веб-сайти використовувалися для запуску або спроби запуску мільйонів так званих DDoS-атак по всьому світу, йдеться в заяві Міністерства юстиції. Скорочено від distributed-denial-of-service, атаки DDoS спрямовують величезні обсяги непотрібного Інтернет-трафіку на веб-сайт або комп’ютерну мережу, щоб вивести їх із мережі.

«Швидка діяльність правоохоронних органів цього тижня є важливим кроком у наших постійних зусиллях з викорінення злочинної поведінки, яка загрожує інфраструктурі Інтернету та нашій здатності функціонувати в цифровому світі», — сказав Мартін Естрада, прокурор США Центрального округу Каліфорнії.

На думку експертів з кібербезпеки, DDoS-сервіси за наймом часто називають себе «інструментами стресу» або «завантажувача», які нібито пропонують людям спосіб перевірити стійкість веб-сайтів і сервісів, якими вони керують. Насправді послуги часто використовуються для переслідувань, вимагання та злочинних дій, кажуть вони.

Сайти, конфісковані ФБР, включають, зокрема, royalstresser, securityteam і dragonstresser.

Одним із популярних способів використання сервісів є переміщення конкурентів у відеогрі офлайн. В інших випадках служби DDoS використовувалися, щоб вимагати від веб-сайтів новин видалення невтішних статей або вимагати гроші від компаній, щоб зупинити атаки.

ФБР і Міністерство юстиції провели аналогічну операцію проти DDoS-сайтів у грудні 2018 року, коли вони вилучили 15 DDoS-сайтів і висунули звинувачення трьом особам. Усунення відбулося якраз перед Різдвом, популярним часом для DDoS-операторів для атак на ігрові сервіси. – Блумберг

Share

Статьи по теме

Останні новини

Назван соперник Украины в плей-офф Кубка Билли Джин Кинг

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua