Goodnews.ua


Квартирні шахраї ошукали дівчину на шість тисяч гривень

Август 05
10:04 2018

Неіснуючі квартири за реальні гроші. Квартирне шахрайство набуло не аби якої популярності і розвивається воно у всіх регіонах України

Постраждала від таких махінацій і дівчина Катерина. Вона шукала недорогу квартиру для оренди, поки шукала – збідніла на шість тисяч гривень, йдеться у сюжеті 12 каналу.

За словами постраждалої Катерини Власік, квартира яку пропонували була пристойна і дівчина погодилася на оренду. Орендодавець попросив перевести йому на банківський рахунок три тисячі гривень. Дівчина це зробила. Голос у телефоні пообіцяв передзвонити ввечері. На цьому спілкування припинилося.

Пізніше шахрай подзвонив ще раз просив переказати ще три тисячі, оскільки він знаходиться в нотаріуса, щоб завірити договір і скинути дівчині два чеки про оплату. Зловмисник обіцяв при зустрічі віддати дівчині нотаріально завірений договір і ключі. Приїхати обіцяв через 1,5 години, проте дівчата так нікого і не дочекалися.

Досвідчені посередники розповідають, що це одна з найпопулярніших схем шахраїв. На сайтах нерухомості нерідко можна побачити оголошення про оренду квартир з хорошим ремонтом і недорого. Шахраї запевняють жертв, що черга на оглядини квартири вже велика, та щоб її обійти половину вартості оренди просять переказати на картку, ніби то як завдаток. Після того, як отримують гроші зникають.

Посередники запевняють, що віддавати орендну плату треба лише після того, як побачили в живу житло та документи на нього. Також із власником варто укласти договір про оренду житла. Його можна написати від руки, вказавши всі деталі проживання.

За сім місяців 2018 року на Волині зареєстрували майже 500 випадків квартирних шахрайств, зазначають у Головному управлінні Нацполіції. Відкрили шістнадцять кримінальних проваджень. Найбільше скарг на фейкових орендодавців надійшло з Шацького району Волині.

Источник: vl.oblast.online

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Игрок Челси не хочет возвращаться в клуб из аренды

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua