Goodnews.ua


Instagram став найпопулярнішою платформою для зловмисників, що полюють за дітьми

Март 05
10:08 2019

Про це зазначається у звіті Національного товариства Великої Британії із запобігання жорстокості по відношенню до дітей (NSPCC). Дослідження засноване на даних від правоохоронців.

У цій соцмережі зафіксовано найбільше випадків грумінгу — побудови емоційного зв'язку з дитиною заради отримання її довіри з метою сексуального насильства або експлуатації. Саме так визначає цей термін NSPCC.

У вищезгаданому звіті сказано, що випадки такої злочинної поведінки найчастіше викриваються поліцейськими саме у соціальних мережах. І перше місце серед платформ, де зловмисники розставляють тенета, є Instagram.

NSPCC встановив, що Instagram злочинці використовували у 32% випадків злочинних спроб, Facebook у 23%, а Snapchat у 14%. Дані показують, що використання Instagram як інструменту для грумінгу спостерігалося на 200% більше з 2017 по 2018 рік. Дані також показують, що дівчатка віком від 12 до 15 років найбільш схильні до надання зворотнього зв’язку зловмисникам.

Facebook і Instagram у коментарі виданню Mashable повідомили, що видаляють 99,2% контенту, пов'язаного з експлуатацією або оголенням дітей, ще до того, як він буває опублікованим.

Виконавчий директор NSPCC Пітер Ванлес (Peter Wanles) заявив, що політики мають приєднатися до боротьби з грумінгом.

«Ці цифри є переконливим доказом того, що безпека дітей не може бути відповідальністю виключно соціальних мережах», — сказав Ванлес.

Источник: ms.detector.media

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Уничтожение»: брат Фьюри сделал прогноз на бой с Усиком

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua