Goodnews.ua


Суд продовжив Шуфричу арешт до 4 листопада

Сентябрь 06
17:03 2024


Печерський районний суд Києва продовжив народному депутату від «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 листопада поточного року.

Про це Укрінформу повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

«Печерський райсуд столиці продовжив Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 4 листопада», — сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 року за матеріалами СБУ народному депутату Нестору Шуфричу оголосили підозру у державній зраді, а на початку лютого 2024 року — ще одну підозру – за фінансування Росгвардії у Криму.

Читайте також: Шуфрич живий, готується до судового засідання — радниця з комунікацій ДБР

Також слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича і повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента російської ФСБ, завданням якого була координація російської агентури в Україні.‎

Справа Шуфрича направлена на розгляд суду, нещодавно у ній відбулося підготовче засідання.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Как продолжительность войны повлияет на курс доллара

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua