Goodnews.ua


Росія прагне дестабілізувати Молдову — президент Австрії

Ноябрь 17
05:34 2023

Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що Росія намагається впливати на Молдову за допомогою дестабілізаційних кампаній, зокрема у сфері енергетики.

Як передає Укрінформ з посиланням на АРА, про це австрійський президент заявив під час візиту до Молдови у четвер.

«За словами Ван дер Беллена, Росія намагається впливати на країну за допомогою дестабілізаційних кампаній. Наприклад, Москва намагалася використати постачання газу як масований засіб тиску, але Молдова зуміла це подолати», — йдеться у повідомленні.

Президент Австрії заявив про підтримку прагнення Молдови вступити до ЄС. «Майбутнє Республіки Молдова лежить у великій Європі», — заявив він.

Водночас Ван дер Беллен додав, що «Молдова повинна здійснити необхідні реформи, аби приєднатися до ЄС». За його словами, поки що країна «зробила велику роботу», і тепер справа за Європейською радою, яка має ухвалити рішення про подальші кроки.

Читайте також: Молдова долучилася до чотирьох пакетів санкцій ЄС проти Росії

Александер Ван дер Беллен прибув до Молдови разом з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар. Вона також запевнила, що її країна підтримує євроінтеграційні амбіції Молдови. «Ми віримо в Європу і верховенство права. саме тому ми також підтримуємо євроінтеграційні амбіції Молдови», — заявила очільниця Словенії.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Пушич — об игре с Вересом: Матч несложный был, мы сами его усложнили

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua