Goodnews.ua


Паспорт Японії став найкращим для подорожей у 2023 році

Январь 10
16:41 2023

Паспорт Японії став «найсильнішим» у 2023 році, надаючи безвізовий доступ до понад 190 країн світу.

Це стало відомо з рейтингу мобільності документів від консалтингової компанії Henley & Partners, що базується на офіційних даних Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).

Японські громадяни можуть без візи в’їхати до 193 із 227 країн світу. Друге місце в рейтингу поділили між собою Сінгапур та Південна Корея: їхній паспорт без візи пускають до 192 країн. Третю позицію зайняли Німеччина та Іспанія з безвізовим проїздом до 190 держав.

Як свідчать опубліковані 10 січня дані, за звітний період український паспорт перемістився з 35-го на 36-те місце в рейтингу через зміни в позиціях інших країн. При цьому за останні три місяці Україна не укладала договорів про безвізове переміщення – наразі власники паспорту України мають змогу пересуватися без візи чи з візою по прибуттю по 144 країнам світу.

«Піднявшись на 24 позиції за останне десятиліття, Україна, скоріше за все, увійде до десятки найсильніших паспортів світу, якщо вступить до ЄС. Перемовини про членство мають початися в найближчі декілька місяців, після схвалення заявки України на отримання статусу кандидата в ЄС в червні 2022 року», – прогнозують експерти Henley & Partners.

Найменш мобільними визнали паспорти Сирії, Іраку та Афганістану. Громадяни цих держав можуть подорожувати без віз до 30, 29 та 27 країн світу відповідно.

Статьи по теме

Останні новини

У Колумбії розбився військовий вертоліт російського виробництва, є загиблі

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua