Goodnews.ua


Коли приходить лист від Фукуями

Май 19
18:00 2017

7 стимулюючих ідей для молоді, яка хоче розвиватися

Місяць тому о четвертій ранку я отримала електронного листа із запрошенням на літню програму до Стенфорду від Френсіса Фукуями. “Пощастило” – перша думка. Проте, ні! Кожного разу, коли мене обирали із сотен людей на програми та семінари мені здавалося, що це випадок. Насправді ж це бажання та декілька речей, які кожен з вас може використовувати для власного розвитку та просування.

1. Люди понад усе. Не може бути більшої цінності та розради в житті, ніж хороші, достойні люди навколо вас. Приймайте участь у різних заходах та форумах, лекціях та семінарах, – знайомтеся, укріплюйте свої контакти та зв’язки. В Стенфорд я їду в першу чергу завдяки тим, хто мені дав інформацію про програму та підтримав своєю рекомендацією, ризикнув власною репутацією та довірою – це безцінно.

2. Не марнувати жодної можливості. Дуже часто нам здається, що хтось щасливчик, перемоги інших ми виправдовуємо випадковим везінням. Насправді, такі люди просто не марнують час, хапаються за кожну можливість, інформацію або шанс. Ви б могли бути серед них, достатньо просто не відкидати повідомлення про програми, запрошення, пропозиції, навіть якщо вам здається, що ваших характеристик недостатньо чи ви не гідні! За моїми спостереженнями – 100% програм, на які я потрапляла, до подачі заявки я була впевнена, що не підійду.

3. Забудьте слова «не для мене». Комплекс меншовартості нашій нації нав’язували сотні років, дуже успішно, до речі. Пам’ятайте, сьогодні такі часи, коли Україна в фокусі, ми починаємо впливати, багатьом країнам та організаціям цікаво допомогти нам стати на ноги. Це однозначно збільшує шанси потрапити на різноманітні програми лідерства, навчання, розвитку. І сьогодні це як ніколи саме для нас, українців.

Читайте также:

Опубликовано видео доставки Насирова в суд

4. Мова за будь-яких умов. Чули сотні разів від батьків, вчителів. Знаю – я теж. Особисто я вчу мову з дитинства й досі мені далеко до ідеалу, але жодне інше знання не відкрило мені стільки можливостей, як знання мови. Очевидно, що більшість програм базово мають англомовний формат, тому без мови шансів мізерно мало. Проте й відсутність знання не перешкода: залишаються різноманітні внутрішні програми, наприклад, Школа політичних студій, Лабораторії законодавчих ініціатив.

5. Українці мають купу ідей, але не вміють продавати. Саме так часто говорять про нас іноземці. Вчіться себе презентувати, сором’язливість тут не просто зайва, вона шкідлива. Важливо показати свої переваги та позитивні сторони, а недоліки є у будь-якої людини. Здорова любов до себе робить нас впевненіше.

Читайте также:

Отказ Ахметова боевикам активно обсуждают в соцсетях

6. Не обмежуйте навчання напрямами або предметами. Дуже часто ми зациклюємося на власній професійній кар’єрі або розумінні, які навички чи знання нам необхідні для просування. Як показала моя практика: розвиває більше за все те, що лежить за межами наших повсякденних обов’язків чи задач. Наприклад, світоглядним проривом для мене стала участь в Аспен-семінарі Відповідальне лідерство, хоча на момент участі я була більш бізнес-орієнтована, ніж соціально.

7. Стукайте! Вам відкриють. Це було б лукавством стверджувати, що на всі розвиваючі чи навчальні програми я потрапляла з першої спроби. Найскладніше навіть не податися знову, а усвідомити, що відмова – це стимул для розвитку. Я завжди використовувала цей час, щоб “дотягнути” слабкі моменти або покращити необхідні для програми показники. Ця формула завжди спрацьовувала.

8. Освіта – це не завжди великі кошти. За останні три роки я прослухала біля 7 різних курсів найкрутіших університетів та викладачів світу на міжнародному освітньому онлайн ресурсі “Coursera”. Англійську мову вдосконалюю, слухаючи виступи TEDx та читаючи книжки. Я вже мовчу про те, що в YouTube тисячі виступів та лекцій різних експертів, записи конференцій та публічних лекцій. Сьогодні, щоб вчитися достатньо бажання та доступу в Інтернет.

В якості завершення хотіла б підкреслити, що будь-яка ваша участь в міжнародній програмі – це великий внесок в формування позитивного іміджу України. Ми тільки тепер починаємо усвідомлювати значення позитивних емоцій та меседжів, які так важливо доносити світу. Учасники міжнародних програм – кращий канал позитивної комунікації, пошуку інноваційних ідей та підтримки модернізації нашої країни.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Как питаться при витилиго — health info

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua