Goodnews.ua


ДБР передало до суду справу прикордонника із Закарпаття, який був шпигуном та втік до Росії

Апрель 16
02:23 2024


Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування і передало до суду справу російського агента — керівника групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з прикордонних підрозділів у Закарпатській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Після зради та втечі він дав велике інтерв’ю одному з російських видань, де розповів, що підривною діяльністю проти України займався з 2014 року, ще під час служби на Луганщині. Чоловік надавав терористам з так званої «ЛНР» інформацію про розміщення підрозділів збройних сил України», — ідеться у повідомленні.

З початком повномасштабного вторгнення РФ чоловік почав активніше співпрацювати з російським ФСБ. Правоохоронець служив у прикордонних підрозділах у Лисичанську, й отримана від нього інформація нібито допомагала ворогу завдавати точних ударів по позиціях Збройних сил України.

Отримавши поранення і пройшовши реабілітацію, він скористався можливістю перевестися на Закарпаття та у червні 2022 очолив групу кіберзахисту відділення зв’язку прикордонного підрозділу.

Читайте також: Голову і секретаря міськради на Дніпропетровщині затримали на хабарі

«Зрадник вихвалявся, що на цій посаді він продовжував передавати дані російським спецслужбам. А коли дізнався, що його збираються перевіряти, повідомив про це своїм кураторам з Кремля. За їхньою вказівкою у складі групи ухилянтів він незаконно перетнув кордон з Угорщиною, надалі вилетів у Стамбул, а вже звідти — до Москви», — зазначили в ДБР.

Фігурант повідомив, що його родина вже отримала російське громадянство, і він нібито планує оселитися на Далекому Сході, де йому пропонують роботу та житло.

Колишнього військового обвинувачують у державній зраді, дезертирстві та привласненні військового майна (ч. 1,2 ст. 111, ч. 4 ст. 408, ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України).

Читайте також: ДБР викрило багатомільйонну схему поборів з експортерів «зернового коридору»

Санкції статей передбачають ув’язнення на строк від 15 років до довічного позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті до 10 років ув’язнення засудили колаборанта з Херсона за співпрацю з російською владою.

Share

Статьи по теме

Останні новини

Польские фермеры сняли блокаду со всех пунктов пропуска на границе с Украиной

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua