Goodnews.ua


Інтелектуальні системи освітлення

Апрель 16
16:22 2019

Контроль внутрішнього освітлення

Біологічний годинник людини впливають на його активність в різний час доби. З настанням сутінків людина відходить до сну. Але з появою штучного освітлення стало можливо організовувати робочий процес в будь-який час доби і в будь-якому місці. На жаль, даний факт негативно впливає на психоемоційний стан людини, так як це йде проти його природи.

Роль цифрових протоколів зв’язку

Внаслідок цього виникла необхідність створити оптимально комфортне освітлення для закритих від природного світла приміщень. Розробкою такого освітлення активно займається компанія LGT спільно з компанією Helvar. Створити цю систему стало можливо за допомогою цифрових протоколів зв’язку. Для цієї мети ідеально підходить протокол Dali, розроблений в 1999 році, що дозволяє проводити опитування датчиків, встановлених в системі, і підлаштовувати освітлення під реальні умови і час доби.

Таким чином, освітлення набуває інтелектуальний характер, стає вкрай наближене до природного і носить назву біодинамічного освітлення.

Крім перерахованих особливостей забезпечується енергоефективність системи, що також важливо в сучасному світі.

Контроль зовнішнього освітлення

Інтелектуальні системи управління освітленням застосовуються як для внутрішнього, так і для зовнішнього освітлення https://svetolux.com.ua/ulichnye-svetilniki.html.

Для цього необхідні:

• Індивідуальний контроль кожної лампи, побудова довільних груп.

• Побудова індивідуальних сценаріїв діммірованія.

• Отримання параметрів енергоспоживання кожної лампи.

• Негайне інформування про несправності, вказавши точне місце аварії.

• Ідеально для світлодіодних, підходить і для натрієвих світильників.

• Інтерактивне освітлення з використанням датчиків руху.

Індивідуальне управління і контроль зовнішнього освітлення

1. Управління та контроль світильників по силової лінії

Управління та контроль світильників по силової лінії застосовується в тих випадках, коли необхідно забезпечити не тільки діммірованіе, але і з індивідуальним регулюванням і контроль кожного світильника окремо.

Впровадження такої системи дозволяє виділяти зони з різним рівнем освітленості (пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту).

Поламповое управління по силової лінії дозволяє домогтися максимальної економії електроенергії за рахунок створення гнучких розкладів діммірованія і забезпечує контроль стану кожного світильника.

2. Управління і контроль світильників по радіоканалу (868МГц)

Індивідуальне управління і контроль світильників здійснюється по радіоканалу, що дозволяє уникнути прокладки додаткових проводів. Світильники доукомплектовуються радіокерованими блоками модуль РД. Управління світильника здійснюється за допомогою базової станції РД.

Рішення забезпечує індивідуальну і групову регулювання потужності окремих світильників в діапозоні 0-100%.

3. Управління та контроль світильників по GSM

Рішення дозволяє індивідуально управляти світильниками без додаткового проміжного обладнання. Перевагою рішення є його швидке і просте впровадження.

На відміну від бездротового управління по радіоканалу, GSM-модулі не вимагають розгортання нової мережі і працюють без центрального контролера. Світильники доукомплектує контролерами, які мають вбудований GSM і підключаються безпосередньо до сервера. Світильники програмується з базового програмного забезпечення без проміжного обладнання.

Як показує практика компанії Svetolux, кожен проект індивідуальний і неповторний. Має свою специфіку в розгортанні загальної схеми зв’язків. Звертайтеся за консультацією, і Ви обов’язково отримаєте якісне освітлення!

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Усик отбил голову Кличко»: Фьюри рассказал про спарринг украинцев

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua