Goodnews.ua


Суд проти Росії затягнеться на роки

Март 09
03:13 2017

Суд проти Росії затягнеться на роки

Сьогодні відбувається другий день слухань у справі Україна проти Росії у Міжнародному Суді в Гаазі. Українському суспільству не варто розраховувати на швидкий вердикт суду, адже подібні справи розглядаються десятками років.

Навіть за умов, якщо рішення буде вже “завтра”, його виконання виглядає малоперспективним за президентства Путіна та його поплічників, оскільки Росія не є правовою і демократичною державою, а єдина можливість нав’язати виконання рішення міжнародного суду блокуватиметься з огляду на право вето, яким володіє Москва у Раді Безпеки ООН.

Втім, ситуація може змінитися та неодмінно зміниться, нехай й через 15-20 років. Щоб не казала українська влада, будь-яке рішення суду чи політико-дипломатичні заходи не припинять збройну агресію проти України.

Дипломатія має сприяти встановленню союзницьких взаємин та їх підтримку нашої держави, забезпечити наших військових усім необхідним, але вони не здатні зупинити війну без ефективних дій останніх.

Позатим, те, що відбувається в Гаазі має надзвичайно важливе значення. Кожен злочин Кремля має бути зафіксований у правових документах і доведений у суді. Це дасть нам можливість, спираючись на правові рішення, відновлювати справедливість, притягувати до відповідальності та стягувати компенсацію поза територією РФ. Незворотність покарання та недопущення культури безкарності є в інтересах як України, так і Світу в цілому.

Більше того, це є навіть в інтересах самих росіян, які є першими жертвами авторитарного і кровожерливого режиму. Отже очікуватимемо на засудження агресивних дій Росії в цій поважній міжнародній інституції та спостерігатимемо за діями нашої дипломатії

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Росії заарештували заступника міністра оборони Тимура Іванова

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua