Goodnews.ua


Розслідування ГПУ щодо Іловайська в кращому разі непрофесійне, у гіршому – знущання над усіма українцями

Август 23
22:44 2017

Розслідування ГПУ щодо Іловайська в кращому разі непрофесійне, у гіршому – знущання над усіма українцями

Опубліковані ГПУ результати розслідування Іловайської трагедії, на мою думку, можна охарактеризувати, у кращому разі, як непрофесійні. У гіршому – як свідоме знущання над тисячами українських захисників і сім'ями загиблих. Над усіма українцями, які три роки живуть у стані війни.

У своєму звіті Генеральна прокуратура не позначила часових та географічних рамок Іловайської трагедії. Незрозуміло, протягом якого часового періоду наводять дані про загиблих, зниклих безвісти і поранених. Що саме ГПУ вважає районом проведення Іловайської операції, чи враховано у звіті втрати, яких ми зазнали до активної фази бою (з 4 серпня) і після “зеленого коридору” (до 2 вересня). Адже кількість загиблих і поранених протягом цього часового відрізку також величезна – усі ті хлопці, які, вибираючись з оточення після 29 серпня, або загинули від несумісних із життям поранень, або потрапили в полон.

Інша неточність у розслідуванні: ГПУ не називає загальної кількості бійців, які брали участь в Іловайській операції. Адже саме відсоток утрат свідчить про професіоналізм або помилки керівництва.

Ще рік тому називали загальну кількість українських військовослужбовців, які опинилися в “котлі”, – 1050 осіб. І якщо спиратися на цю цифру, нескладно дійти приголомшливого висновку – постраждала більша кількість людей, ніж була на той момент у районі Іловайська. Адже, згідно зі звітом ГПУ, було вбито 366 солдатів, поранено – 429, і ще 300 військовослужбовців потрапили в полон. Загалом – 1095 осіб, що наводить на думку: ГПУ має іншу інформацію про загальну кількість військовослужбовців, які брали участь в операції, і інформацію цю старанно замовчують.

На жаль, поіменного офіційного списку людей, які віддали свої життя за Україну в Іловайській операції, досі немає. Можливо, саме тому що точний підрахунок іловайських утрат приведе до персональної відповідальності чиновників і командирів вищого ешелону.

Єдиним позитивним моментом у цьому звіті можна вважати те, що зібрано всі наявні докази того, що наших воїнів убивали російські агресори, а самі події названо “прямим вторгненням на територію України країни агресора”. Припускаю, що однозначність цього формулювання дасть можливість передати результати розслідування до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), де Міністерство юстиції буде представляти обвинувачення України проти Російської Федерації.

Але поки що ситуація така, що з кожною відпискою профільних органів питань в українського народу з'являється більше, ніж відповідей.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Раненые военные в Украине получают дополнительные выплаты

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua