Goodnews.ua


Рада ЄС затвердила безвіз для України

Май 11
22:44 2017

Рада ЄС затвердила безвіз для України

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму.

Законодавчий акт Європейського парламенту та Ради було затверджено без обговорення згідно з порядком денним. У ньому йдеться про “звільнення від віз громадян ЄС під час поїздок в Україну і українських власників біометричних паспортів під час поїздок до ЄС”.

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене сьогодні у Брюсселі в рамках засідання непрофільної Ради ЄС – з питань сільського господарства та рибальства (УНІАН: якщо проти ухвалення рішення не виступає жодна держава Євросоюзу, питання виносять для технічного затвердження на засідання непрофільної Ради ЄС, що пришвидшує процедуру.

Зокрема безвізовий режим для громадян Грузії розглядали міністри з питань енергетики країн ЄС, а для громадян Молдови – міністри транспорту). Рада ЄС анонсувала введення безвізу для України, опублікувавши пояснювальний відео.

Документ президенти Європарламенту та Ради ЄС мають підписати у ЄП 17 травня. Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів. Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що очікує на набуття чинності безвізового режиму з ЄС для українців 11 червня.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Росія може загрожувати супутникам США на низькій орбіті — Пентагон

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua