Goodnews.ua


Політолог: Військовий парад потрібний, але його можна було б провести на сході України

Август 24
09:53 2017

Політолог: Військовий парад потрібний, але його можна було б провести на сході України

Військовий парад з нагоди Дня Незалежності однозначно потрібний, якщо розглядати доцільність його проведення з геополітичної точки зору.

Про це у коментарі UAINFO заявив політолог Леонід Кулєш.

“З точки зору міжнародної політики, тобто як бачить Україну світ, зокрема, союзники – ЄС, США і інші країни, ворог – РФ, та нейтральні держави, такі паради потрібні. Тому що світова спільнота сприймає військові паради, як показники сили, бойової готовності і розвитку військової сфери”, – сказав він.

Щодо необхідності проведення військового параду з точки зору внутрішньої політики у експерта “двояка позиція”.

“Тут потрібно провести розмежування. Хлопці, які воювали і повернулися з фронту, схвально ставляться до таких парадів. Це піднімає бойовий дух, вони бачать, що держава і чиновники не забувають про військову справу. Але зважаючи на те, що війна продовжується, можна було б скромніше проводити паради і не влаштовувати із них політичний піар”, – зазначив політолог.

На думку Кулєша, правильніше було б проводити військовий парад не в Києві, а на території східних регіонів України.

“Наприклад, можна було б провести в Маріуполі, Сєвєродонецьку чи Дніпрі. Тобто, десь ближче до зони бойових дій, щоб противник відчував, що Україна, як суверенна держава, кожну хвилину думає про відновлення своєї територіальної цілісності і ні на секунду не залишає без уваги це питання”, – підкреслив він.

Нагадаємо, на День Незалежності, 24 черпня, у Києві пройде військовий парад, у якому візьмуть участь 4,5 тисячі представників Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції України.

Також у параді візьмуть участь більше 200 військовослужбовців з десяти країн, дев’ять з яких є членами НАТО. Зокрема, по центральній площі української столиці промарширують військові з Великобританії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, США, Латвії, Румунії, Естонії та Грузії.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лидер обороны Барселоны готов продлить контракт с клубом

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua