Goodnews.ua


Питання щодо можливості надання Україні американської летальної зброї

Июнь 18
17:47 2017

Питання щодо можливості надання Україні американської летальної зброї

В українському зовнішньополітичному дискурсі час від часу виникає питання щодо можливості/неможливості надання Україні американської летальної зброї. Нещодавно, це питання знов опинилося у центрі активного обговорення.

Між тим, з точки зору “realpolitik” – зовнішньополітичної діяльності, що базується на визначені співвідношення сил і пріоритетному захисті національних інтересів, однією з версій якої є широко відоме гасло “Америка насамперед!”, надання Сполученими Штатами Україні летальної зброї виглядає малоймовірним у ближчій перспективі, оскільки це:

1) черговий виток загострення у відносинах з Росією;

2) хвиля незадоволення з боку деяких країн-членів НАТО і ЄС;

3) не є вкрай необхідним з точки зору захисту актуальних національних інтересів США.

Можливо, доцільним у цьому контексті є не черговий раунд “гадання на кавовій гущі”, а чітке усвідомлення того, що будь-яке просування у цьому питанні безпосередньо залежатиме від того, чи ставатиме українська тема цікавою з точки зору саме національних інтересів США?

Читайте також: Маккейн звернувся до Трампа з проханням надати Україні летальну зброю

Відповідь на це питання, серед іншого, ми вірогідно почуємо вже ближчим часом у Вашингтоні, який за розповсюдженою ЗМІ інформацією, має відвідати президент України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Бавария отказалась от подписания Зидана

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua