Goodnews.ua


Які авто найчастіше викрадають в Україні

Январь 25
16:19 2021

Японські і корейські бренди займають лідируючі позиції за кількістю викрадень. Про це свідчать дані статистики за 2020 рік, пише Avtosota.

У минулому році число викрадення скоротилися в два рази у порівнянні з показниками за позаминулий рік. Здебільшого поліпшення в цьому плані пов’язано з періодом самоізоляції, коли діяли обмежувальні заходи. Серед регіонів лідером за кількістю таких злочинів став Київ, де зафіксовано понад 65% викрадень від загальної кількості по країні.

На другому місці антирейтингу розташувалася Одеса. Кількість викрадень займає частку в 16,3% від загального числа зареєстрованих за рік розкрадань. ТОП-3 серед регіонів замикає Дніпро (3,3%). Як відзначили представники компанії «Autolist», злочинці воліють викрадати автомобілі з парковок великих торгових центрів вдень, а в нічний час – біля будинків. Найбільш поширені способи – злом замків дверей і замка запалювання, з використанням спеціальних засобів або за допомогою розбиття бокового скла.

Експерти відзначили, які моделі викрадають найчастіше. Лідером в цьому списку став японський повнорозмірний позашляховик Lexus LX 570.

Даний рейтинг складався на основі співвідношення кількості викрадених автомобілів певної моделі до числа застрахованих. В цьому випадку цей показник склав близько 3 відсотків. Вартість машини досягає позначки в 3,3 млн гривень і вище. У списку також корейський седан Kia Optima. Його показник – 0,7%. Трохи менше значення у позашляховика японського виробництва Toyota Highlander (0,6%).

Крім цього, в рейтингу машин, котрі найчастіше викрадають значаться такі автівки як Land Cruiser 200 (0,5%), і Kia Rio (0,5%). Популярність японських автомобілів у викрадачів пояснюється високою ліквідністю таких машин на ринку вживаного транспорту. На такі авто завжди є попит.

З усіх існуючих на ринку України машин саме «Тойота» є найбільш високоприбутковою. Після покупки вони найменше втрачають у своїй вартості. Відзначається, що професійний викрадач може виконати своє завдання за 5-10 хвилин навіть в разі, якщо це сучасний і добре захищений автомобіль.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Лунин обошел Шевченко, Лужного и Чигринского по количеству чемпионств в ТОП-5 лигах

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua