Goodnews.ua


В яких випадках обшук авто поліцією вважається незаконним

Декабрь 11
20:00 2018

Рішенням Суду, особа яка перевозила зброю була виправдана, в зв’язку з тим, що дозволу на обшук у поліцейських що проводили огляд не було.

Верховний Суд прийняв дуже цікаве рішення, яке стосується обшуків автомобілів. Про це повідомляє Авто24, з посиланням на судновий реєстр.

Рішення стосується справи про знахідку в автомобілі Ford Transit цілого арсеналу зброї (автомати Калашникова і гвинтівка Мосіна, боєприпаси до них, безліч гранат різних систем і вибухівка).

Рішенням Апеляційного і Верховного суду, особа яка перевозила зброю особа була виправдана, в зв’язку з тим, що дозволу на обшук у поліцейських, що проводили огляд було відсутнє.

Іншими словами, були порушені вимоги кримінального процесуального права, а значить знайдені під час обшуку предмети не можуть бути доказами в суді.

Повідомляється, що поліцейські часто підміняють поняття “обшук” і “поверхнева перевірка”. Без дозволу суду дозволена тільки “поверхнева перевірка”, в рамках якої поліцейський може зажадати відкрити багажник, або двері, для проведення візуального огляду. Самостійно відкривати двері, багажник, бардачок, знімати обшивку і чіпати предмети в салоні при цьому забороняється.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

МВФ прогнозує дефіцит фінансування в Україні до $26 мільярдів у наступному році

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua