Goodnews.ua


Скільки ви платите за дороги, купуючи паливо?

Март 31
12:00 2019

Фахівці Офісу ефективного регулювання BRDO створили онлайн-сервіс, за допомогою якого можна відстежувати, скільки грошей і в якому регіоні було витрачено на утримання доріг та заходи щодо підвищення безпеки.

Якщо загальна картина по країні справляє враження надто складною або вам просто не вистачає часу на її вивчення – не біда. Сервіс допомагає визначити який внесок в гривнях зроблений саме вами під час покупки автомобільного палива. Для цього створено спеціальний калькулятор.

Також можна самостійно розрахувати яка частина коштів з кожного літра бензину, дизпалива або газу йде на приведення в рух автомобіля, а скільки на акциз, частина з якого буде спрямована в Дорожній фонд. Заливши в бак літр бензину, ви автоматично сплачуєте 0,21 євро акцизу. Отже, з кожного літра 0,16 євро буде перераховано на дороги і безпеку. Далі ці гроші будуть розподілені в наступній пропорції: 35% – на місцеві дороги, 60% – на траси державного та міжнародного значення, і ще залишилися 5% – на заходи по підвищенню дорожньої безпеки.

Потрібен приклад? Будь ласка: середньостатистичний легковий автомобіль з витратою палива в заміському циклі 7 л / 100 км для поїздки зі Львова до Києва (550 км) необхідно заправити 40 літрами бензину А-95. За пальне водій заплатить всього близько 1200 грн, а в Дорожній фонд потрапить 200 гривень.

Щоб дістатися на такому ж авто з Ужгорода до Харкова (1300 км) треба 90 літрів бензину, з яких на дороги і безпеку буде перераховано 450 гривень. Природно, що власники комерційного транспорту з більшим споживанням палива більш активно наповнюють Дорожній фонд. Зате для пішоходів і велосипедистів акциз «на дороги» не передбачений.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Чжан Чжилей назвал фаворита реванша Усик — Фьюри

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua