Goodnews.ua


Скільки українці витрачають на покупку авто

Май 31
14:00 2018

З початку року авторинок повільно, але вірно зростає — тільки у квітні порадувати себе покупкою авто зміг кожен тисячний українець. Найдешевші автомобілі продають на Чернігівщині, а найбільше купують у Києві.

У квітні українці купили 47 000 автомобілів, мотоциклів і спецтехніки з пробігом на загальну суму 9,5 млрд грн — це на 7% більше січневих показників продажів на AUTO.RIA.

Всі рекорди продажів авто з пробігом б’є столиця: 7 840 одиниць транспорту за місяць. Примітно, що тільки в Києві продали на 2,2 тис. автомобілів більше, ніж у всій Львівській області. В цілому жителі Київської області продали в квітні 9 110 машин — 30% від усіх проданих в Україні авто — загальна їх вартість склала 2,8 млрд грн.

Інші регіони-лідери продажів відстають від столиці мінімум на 2 млрд грн. Найактивнішими продавцями на AUTO.RIA в квітні виявилися жителі Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Дніпропетровської та Вінницької областей. Разом вони продали авто на суму 2,9 млрд грн.

ТОП-6 областей з найбільшою виручкою від продажів авто:

В цілому продажі квітня в розрізі решти регіонів виглядають так:

Примітно, що в той час, як Харків входить до п’ятірки найактивніших міст авторинку, Харківська область всього лиш замикає ТОП-10 регіонів. Донецька і Луганська області очікувано розташувалися на останніх місцях таблиці, але от у рейтингу найдорожчих автомобілів Донецьк на лідируючих позиціях.

Якщо говорити про середню ціну, то дешеві автомобілі можна купити в західних регіонах країни. Однак лідерство тут дещо несподівано завоювала північ України — середня ціна куплених у квітні автомобілів тут склала 138 824 тисячі гривень або $5 339.

Що ж стосується дорожнечі, то тут передбачувано в перших рядах промислові регіони з містами-мільйонниками: Харківська область, вже згадуваний Донецьк і, звичайно, столичний регіон, де середня ціна сягнула позначки в 307 105 грн ($ 11 812).

Джерело: mashyna.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

ДСНС показала наслідки нічної атаки на Харків

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua