Goodnews.ua


Скільки доведеться заплатити за реєстрацію «євроблях»

Май 19
17:00 2018

У парламенті готують законопроект, який повинен раз і назавжди вирішити проблему з “євробляхами” – автомобілями з іноземною реєстрацією. Про це у коментарі УНН розповів член податкового комітету ВРУ Роберт Горват.

“Я буду подавати законопроект, в якому будуть чітко прописані правила користування автомобілями із іноземною реєстрацією на території України. Орієнтовно, це буде виглядати наступним чином: чим старіша машина – тим більший акциз має бути сплачений під час реєстрації.

Якщо ти маєш машину 90-х років, яку ти купив за 500 євро у Польщі чи Німеччині – то заплати, будь ласка, 2,5 тис. євро за її реєстрацію. Якщо авто 2005 року – має бути сплачено десь 40% від вартості, якщо 2010 року і вище – десь 30% вартості. Наголошую, суми поки що умовні. Але за такою діаграмою ми маємо дійти до фінішу”, – розповів він.

Проблема автомобілів з іноземною реєстрацією буде вирішена найближчим часом, пообіцяв нардеп.

“І тут важливо, щоб власники авто, які купили автомобілі і сплатили всі податки, не залишились дискримінованими по відношенню до тих, хто завозить “євробляхи”, – підкреслив він.

Нагадаємо, днями голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що питання про легалізацію “євроблях” буде на порядку денному лише після узгодження захисту вітчизняного ринку.

Серед тих, хто категорично проти легалізації “євроблях” – член цього ж комітету, народний депутат від групи “Відродження” Дмитро Святаш, який лобіює інтереси автокомпаній “АІС”, що належать йому та Василю Полякову, вважають у “АвтоЄвроСилі”.

Активісти стверджують, що чиновники лише на словах піклуються про захист вітчизняного авторинку – насправді ж жоден з них українськими авто не користується. Тому в “АвтоЄвроСилі” висунули ультиматум: або нардепи легалізовують “євробляхи”, або пересідають на “Славути”.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Сезон черешни в Украине: сколько стоит ягода

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua