Goodnews.ua


На вулицях Києва сотні покинутих автомобілів

Июль 25
11:00 2018

Після НП в Святошинському районі, коли від вибуху в покинутій машині постраждали діти, в Києві зайнялися старими ржавіючими автомобілями на вулицях і у дворах. Незабаром їх почнуть прибирати на спецмайданчики.

Як розповіли «Сьогодні» в департаменті з питань благоустрою КМДА, всього в різних районах Києва виявили 631 старе авто. Найбільш «захаращеними» виявилися Шевченківський, Дарницький, Святошинський і Солом’янський райони (108, 107, 102 і 97 авто відповідно). В інших ситуація трохи краща, але теж не ідеальна: в Деснянському і Печерському (один з найбільших районів і найменший за територією район) нарахували по 46 безгоспних машин, в Подільському – 44, в Голосіївському – 38, в Дніпровському – 36, в Оболонському – 13.

«Перевірки проводили інспектори з райадміністрацій. Вони перевіряли звернення від людей. Крім того, за кожним з них закріплено свій сектор, за яким вони робили обходи і фіксували факти виявлення старих машин», – розповів нам заступник директора департаменту Тарас Панчій.

За його словами, про результати перевірок повідомили поліцію. Правоохоронці повинні зайнятися тими машинами, на яких є номерні знаки і можна ідентифікувати власника.

«А ми поки думаємо, яким буде механізм збирання з вулиць авто без номерів. У нас є п’ять штрафмайданчиків, куди можна вивозити такі машини», – говорить Панча.

Терміни повного очищення міста від мотлоху в КМДА не називають.

Тим часом люди продовжують активно писати в мерію скарги і прохання прибрати старий мотлох з доріг. Наприклад, 17 липня повідомили про «звалище» старих авто біля переходу на зупинці транспорту «Вулиця Пітерська» біля проїжджої частини біля будинку №27 на Чоколівському бульварі.

«Імпровізоване звалище існує вже багато років, автомобілі гниють. Сумно…», – пише один з мешканців до кол-центру мерії.

А вчора від чиновників вимагали прибрати безхазяйну вантажівку зі спущеними колесами, яка стоїть між будинками 35-а і 35-б на вул. Ахматовій. Також були скарги жителів на підозрілу машину на вул. Смоленській навпроти недавно відкритого скверу ім. Мирослава Мислі.

Нагадаємо, місяць тому, 14 червня, у дворі багатоповерхівки на вулиці Чорнобильській пролунав вибух. За даними поліції, вибухнула граната в коробці, яку діти дістали зі старої «Волги» – авто вже давно ніхто не експлуатував. Постраждали чотири дитини віком від 6 до 11 років, наймолодший довгий час провів у реанімації. Зараз діти йдуть на поправку, власник «Волги» під арештом. А в місті провели рейд з виявлення занедбаних машин.

Джерело: zik.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Аль-Иттихад готов подписать вратаря Манчестер Сити

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua