Goodnews.ua


Єгипет знову здивував археологів

Сентябрь 09
23:56 2017

Єгипет знову здивував археологів
Протягом сотень років Єгипет приваблює шукачів пригод та науковців. Останні зробили у древньому регіоні ще одне відкриття, — про це інформує новинний портал replyua.net з посиланням на ВВС.
Так, археологи вели розкопки у Луксорі (лежить на сімсот кілометрів південніше столиці Єгипту Каїра). У гробниці, яку вони датували як таку, що була зведена у період Нового царства (шістнадцяте – одинадцяте століття до нашої ери), було виявлено три мумії. Аналіз останків показав, що це тіла жінки та двох її синів. Жінка померла у віці приблизно п’ятдесяти років, на її тілі виявили сліди бактеріальної остеопатії. Тіла її синів, віком двадцять-тридцять років, збереглись доволі добре. Тим не менш, про причини їх смертей не повідомляється.
Крім того, у гробниці знайшли низку предметів старовини – похоронні маски, ювелірні вироби, труна тощо. Серед них – статуя ювеліра Аменемхата, зображеного таким, що сидить поруч зі своєю дружиною. Наразі незрозуміло, чи тіла належать членам його сім’ї. Аменемхата називають ювеліром бога Амона – найвпливовішого божества того періоду. Вчені сподіваються, що поточні знахідки дозволять їм зробити нові відкриття у знаменитому своїми похованнями некрополі Драа Абул Нага.
Єгипет знову здивував археологів
Єгипет знову здивував археологів

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

«Лучший»: Фьюри похвалил Усика после драки представителей команд

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua