Goodnews.ua


Мешканців Рівненщини дурять шахраї

Январь 26
09:00 2018

Остерігайтеся шахраїв: особисто з’ясуйте інформацію про заблокування картки в банку
Від телефонних шахраїв знову потерпіли двоє жителів області. Поспілкувавшись із псевдобанкірами та повідомивши їм усі реквізити та необхідні дані, з рахунків двох жительок області зникло в загальному майже 13 тисяч 500 гривень.
В обох випадках шахраї «розблоковували» їхні картки та представилися працівниками служби безпеки банків. Таким чином 59-річну жительку Вараша ошукали на 914 гривень, а 60-річну — на 12 тисяч 500 гривень.
Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Крім того, телефонні шахраї на сьогодні надсилають повідомлення про заблокування картки із різних номерів мобільних операторів із контактним телефоном для термінового уточнення інформації. У подальшому діють уже за стандартною схемою.
Поліцейські застерігають громадян при подібних телефонних дзвінках про заблокування картки перервати розмову, а при отриманні смс — не телефонувати у відповідь та з’ясувати все в оператора колцентру за номером, зазначеним на звороті картки. Можна також звернутися безпосередньо у відділення, де відкритий рахунок, зробити запит через систему інтернет-банкінг або зателефонувати на спецлінію 102. Утім, у жодному разі не панікувати та не робити поспішних необдуманих учинків.
Пам’ятайте, що лише ваша обачність та розсудливість є запорукою вашої безпеки та безпеки власних коштів.

Источник: pika.rv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

В Малайзии футболиста облили кислотой

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua