Goodnews.ua


Реформи: потрібно позбутися страху щось зламати

Май 30
13:06 2017

Реформи: потрібно позбутися страху щось зламати />

Одна з найважливіших причин гальмування реформ – це страх зламати те, що є. Як би погано воно не працювало – але ж якось працює! А якщо зламати, то взагалі не працюватиме, і буде ще гірше.

Я чую такі аргументи щодо реформи державного управління, щодо реформи охорони здоров’я, земельної реформи… я певен, прикладів набагато більше.

Проблема в тому, що те, що є, поступово, але невідворотно деградує. Звичайно, хочеться сподіватися, що воно ще трошки пропрацює (див. мою статтю “Синдром Шулявського мосту”). Але завалиться в будь-який момент, а час для побудови нового згаяний.

Треба позбавитися страху щось зламати. Грузія зробила це в той момент, коли почалися часті відключення електроенергії, — стало зрозуміло, що без змін само по собі краще не буде. Сподіваюся, ми до цього моменту не будемо чекати.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Руководство Баварии «мечтает» о возвращении Гвардиолы

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua