Goodnews.ua


Євросоюз розробляє план кіберзахисту через загрози з боку росії

Ноябрь 10
19:16 2022

Європейська комісія запропонувала два плани дій для посилення кіберзахисту на тлі зростання кіберзагрози з боку росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

У керівництві ЄС кажуть, що останнім часом посилилися російські кібератаки на країни Євросоюзу та їхніх партнерів, і тому потрібні додаткові дії для захисту громадян і збройних сил, а також необхідне посилення співпраці з НАТО з кіберзахисту.

«Війна повернулася до наших кордонів, а російська агресія проти України підриває мир і міжнародну систему, засновану на правилах, у всьому світі. Це впливає на нас, і ми повинні адаптувати нашу оборонну політику до цього нового середовища», — заявив голова дпломатії ЄС ЄС Жозеп Боррель.

Політика, запропонована Європейською комісією, посилить можливості кіберзахисту ЄС і посилить координацію та співпрацю між військовими та цивільними кіберспільнотами.

Ця ініціатива є частиною серії заходів, запропонованих Єврокомісією для зміцнення кібербезпеки ЄС на тлі хвилі кібератак на уряди та підприємства по всьому світу.

Минулого тижня агентство ЄС з кібербезпеки ENISA заявило, що вторгнення в Україну призвело до більш руйнівних і широкомасштабних атак на кібербезпеку в ЄС з початку року і до липня.

Окремий План дій щодо військової мобільності, запропонований Комісією, спрямований на те, щоб допомогти країнам ЄС та їхнім партнерам ефективніше транспортувати війська та обладнання, працювати над «краще пов’язаною та захищеною інфраструктурою» та зміцнювати співпрацю з НАТО.

«Щоб військові сили могли реально змінити ситуацію на місцях, вони повинні діяти швидко. Вони не повинні бути заблоковані через бюрократію або відсутність адаптованої інфраструктури», — сказала віце-президент ЄК Маргрете Вестагер.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг також попередив про зростання загроз у кіберпросторі, згадавши нещодавні атаки на супутники, критичну інфраструктуру та урядові департаменти, особливо в рамках війни Росії проти України.

«Кіберпростір — це простір, за який постійно точаться суперечки, і межа між миром, кризою та конфліктом розмита. Закликаю союзників взяти на себе нові зобов’язання щодо кіберзахисту. Маючи більше грошей, більше досвіду та розширену співпрацю. Це життєво важлива частина нашої колективної оборони», — сказав він.

Фото: Pixabay

Статьи по теме

Останні новини

«Люди пытались вбить, что я проиграл»: Хэйни вспомнил победу над Ломаченко

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua