Goodnews.ua


В ОБСЄ офіційно визнали, що на Донбасі воюють російські війська

Июль 07
17:19 2017

В ОБСЄ офіційно визнали, що на Донбасі воюють російські війська
Парламентська асамблея ОБСЄ під час засідання в Мінську прийняла резолюцію «Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ» з положеннями на підтримку України. Про це інформує replyua.net з посиланням на Радіо Свобода. У резолюції, серед іншого, визнається, що «деякі райони Донецької і Луганської областей» знаходяться під контролем «російських гібридних сил».
Російська делегація виступила з протестом проти цього проекту, запропонувавши поправки, які б вилучили положення про «російсько-гібридні війська» на Донбасі. Зокрема, представник Росії Петро Толстой заявив, що на Донбасі немає російських військ, це внутрішній конфлікт України. Проте і депутат зі Швеції, доповідач Маргарета Седерфельт, і представники України виступили проти, а під час голосування російська делегація залишилася в меншості.
«Важливо підтримати мир в Україні, зупинити російську агресію і виконати мінські домовленості», — заявила Седерфельт. У прийнятій резолюції звучить також заклик до Росії «як держави-окупанта» Криму забезпечити безперешкодне пересування СММ ОБСЄ по території півострову, підтримати Мінський меморандум щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Тренер ПСЖ отшутился после очередного вопроса журналистов о Мбаппе

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua