Goodnews.ua


У Сомалі більше сотні людей загинули через засуху

Март 06
23:05 2017

У Сомалі більше сотні людей загинули через засуху
У Сомалі за дві доби загинули сто десять людей через засуху. ЮНІСЕФ, спеціальний дитячий фонд ООН, попереджав про загрозу голоду для понад двохсот п’ятдесяти тисяч місцевих дітей, інформує replyua.net з посиланням на ТСН.
На окраїні столиці Сомалі тисячі людей стоять у черзі, щоб отримати воду і безкоштовну їжу. Через надзвичайну засуху в країні, яка спустошена воєнними конфліктами, оголосили надзвичайний стан. «Через засуху страждає половина населення країни. Сто десять людей загинули за останні сорок вісім годин», — сказав прем’єр-міністр Сомалі Хассан Алі Хайр. Така ж засуха була у цій країні п’ять років тому. Тоді загинули понад п’ять тисяч людей.
Понад шість мільйонів сомалійців, більше трьохсот тисяч дітей не доїдають. Табори біженців, установи Червоного Хреста у самому Сомалі та в сусідній Кенії переповнені. За прогнозами метеорологів погода не покращиться, дощів не передбачають. Президент Сомалі Мохаммед Абдуллахі закликав усі організації допомогти родинам, які постраждали від засухи. Благодійні організації не можуть охопити всі регіони країни, тому що віддалені поселення займають ісламістські угруповання. Їздити туди небезпечно.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

На Закарпатській митниці попередили про сповільнення руху через КПП «Тиса» у зв’язку з ремонтом мосту

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua