Goodnews.ua


Суд визнав винними трьох фігурантів справи MH17 та засудив іх до довічного ув’язнення

Ноябрь 17
18:29 2022
У Нідерландах суд у справі збиття літака рейсу MH17 присудив довічне ув’язнення ексофіцеру фсб, колишньому «міністру оборони днр» Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), генералу, а на час збиття літака полковнику ГРУ генштабу збройних сил рф, главі «ГРУ днр» Сергію Дубинському та громадянину України Леоніду Харченку.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Суд ухвалив довічне ув’язнення щодо Харченка, Дубинського та Гіркіна та наказує взяти їх під варту. Суд визнає Пулатова невинним”, — оголосив головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс.

Він зазначив, що суд виправдав Пулатова, оскільки не може встановити, чи перебував він біля місця трагедії, а також немає доказів щодо внеску Пулатова у виконання завдання із забезпечення доставки, охорони та використання «Бука».

Як повідомляє Офіс генпрокурора у коментарі щодо вирку Гаазького суду, засуджені допомагали доставити та розгорнути ракетний комплекс ЗРК «БУК» з метою збиття літака.

«Вони спричинили 17 липня 2014 року аварію над тимчасово окупованою територією Донецької області пасажирського літака «Боїнг 777» рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, який прямував рейсом «Амстердам — Куала-Лумпур» транзитом через територію України. Внаслідок цього загинуло 298 людей», — йдеться у повідомленні.

Статьи по теме

Останні новини

Вдруге за ніч у Києві повітряна тривога, пролунали кілька гучних вибухів, працює ППО

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua