Goodnews.ua


США вивчаючи відео українських бійців готуються воювати з Китаєм

Март 09
23:08 2023
Американські морпіхи та пілоти американських винищувачів вивчають технології боротьби з дронами, щоб не повторити досвід росіян з TikTok, на яких українські воїни скидають гранати з квадрокоптерів.

Про це йдеться в матеріалі New York Times.

Нещодавно в Південній Каліфорнії відбулися десятиденні військові навчання. Бійці з Третього і Сьомого полків морської піхоти США виступили один для одного суперниками й відпрацювали битву на ланцюжку «островів», роль яких виконували кілька військових баз. Піхотинці, за даними NYT, шукали «найкращий спосіб воювати проти Китаю на його власній території і перемогти».

Морпіхи вивчають новітні методи ведення бою. Не можна користуватися телефонами та раціями — супутники-шпигуни можуть засікти їх та передати координати для ракет.

Під час навчань американці зважають на зміни в армії Китаю: він з року в рік дедалі більше нарощує військово-морські сили та діє ударними групами, де авіаносець супроводжують есмінці та інші військові кораблі.

Морські піхотинці готуються воювати на островах, розташованих за сотні чи тисячі кілометрів один від одного. Імовірно, вони не зможуть поповнювати запаси — тож зараз під час тренувань вчаться ловити кроликів.

«Морська піхота уважно спостерігає за тим, як учасники бойових дій в Україні використовують такі малі дрони та дрони-камікадзе. Наступного дня генерал Бергер поїхав на авіабазу неподалік, у місто Юма, штат Аризона. Там пілот винищувача сказав йому, що його підрозділ вивчає технології боротьби з дронами, щоб побратими «не закінчили так, як у відео з Tik-Tok», де українські військові з квадрокоптерів скидають на російських невеликі гранати», — пише NYT.

Все, чого навчилися морпіхи, буде корисним для нового підрозділу — 12 прибережний полк морської піхоти, що його мають створити в Окінаві 2025 року. Він розташовуватиметься найближче до ланцюжка островів у Тихому океані, що знову можуть стати полем бою.

Інші новини: На півночі Норвегії Британія відкрила військову базу.

Статьи по теме

Останні новини

У Фінляндії розмістять два штаби НАТО — ЗМІ

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua