Goodnews.ua


Румунія висловила протест через появу Орбана у шарфі з мапою «Великої Угорщини»

Ноябрь 22
20:13 2022
У МЗС Румунії розкритикували появу угорського прем’єра Віктор Орбана з шарфом «Великої Угорщини», заявивши, що будь-які прояви ревізіоністського характеру є неприйнятними.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відповідну заяву, опубліковану на сайті міністерства закордонних справ Румунії.

«Будь-які прояви ревізіоністського характеру, незалежно від того, якої форми вони набувають, є неприйнятними та суперечать сучасним реаліям і спільно взятим Румунією та Угорщиною зобов’язанням щодо розбудови двосторонніх відносин у визначальних параметрах базового документа, що регулює двосторонні відносини, а саме – Договору про взаєморозуміння, співробітництво і добросусідство між Румунією та Угорською Республікою, підписаного у м. Тімішоара 16 вересня 1996 року, та Стратегічного партнерства, якому цього року виповнюється два десятиліття», — йдеться у заяві.

Також зазначається, що у зв’язку з демонстрацією Орбаном шарфа з картою «Великої Угорщини» у румунському МЗС передали послу Угорщини в Бухаресті «своє рішуче несхвалення жесту угорського урядовця, оскільки така позиція явно контрастує з атмосферою відкритості та пожвавлення двостороннього діалогу» між двома країнами.

Статьи по теме

Останні новини

Стали известны ориентировочные сроки возвращения Малиновского

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua