Goodnews.ua


Прем’єр-міністр Іраку анонсував кінець «Ісламської держави»

Июнь 30
09:29 2017

Прем'єр-міністр Іраку анонсував кінець «Ісламської держави»
«Ісламській державі» настав кінець. Як інформує replyua.net, про це заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді після повідомлення про втрату ісламістами території мечеті Ан-Нурі, де ІГІЛ проголосив свій халіфат, пише Deutsche Welle. Це була одна з останніх точок, контрольованих бойовиками на території Мосула, умовної столиці ісламістів на території Іраку, пише інформагентство AP.
Генерал-лейтенант Абдель-Вахаб ас-Сааді заявив, що після взяття руїн Ан-Нурі війська продовжують бої з ісламістами в Старому Місті — історичній частині Мосула.
«Заява про перемогу є лише питанням часу, адже елементи ІГІЛ в облозі з усіх боків», — цитує інформагентство dpa свої джерела в урядових колах Іраку. За оцінками ООН, в Старому Місті залишаються від ста до ста п’ятдесяти тисяч цивільних. Щонайменше 204 цивільних загинули за тиждень при спробах втекти з міста. Нагадаємо, в знищеної соборної мечеті Ан-Нурі, побудованої в дванадцятому столітті в Мосулі (Ірак), в 2014 році лідер терористів Абу Бакр аль-Багдаді проголосив на захоплених територіях халіфат і оголосив себе халіфом.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

NAVI и Alliance получили прямые приглашения на PGL Wallachia Season 2

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua