Goodnews.ua


Генсек НАТО прокоментував перспективи збільшення витрат на оборону

Март 13
21:06 2017

Генсек НАТО прокоментував перспективи збільшення витрат на оборону
Єнс Столтенберг розповів про перспективи збільшення фінансування військової сфери країн-членів Північноатлантичного альянсу, інформує replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.
За словами посадовця, в минулому році 23 країни-члени НАТО збільшили оборонні витрати. Однак наразі залишається відкритим питанням наближення показників фінансування до зазначених 2 % ВВП, зауважив Столтенберг. Наразі лише 5 країн спромоглись виконати цю умову: Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Греція, Польща та Естонія. Загальна сума збільшених видатків сягає 10 мільярдів доларів. В 2017 році досягти двовідсоткової вимоги планує Румунія, а на 2018 рік заплановано збільшення витрат до цього ж рівня Латвією та Литвою. Столтенберг підкреслив, що виконання затвердженої в 2014 році домовленості про фінансування оборони на рівні 2% ВВП є важливим рішенням для кожної з країни НАТО.
Особливо, вважає генсек, це необхідно зробити, беручи до уваги останні заяви американського президента Дональда Трампа. На думку Єнса Столтенберга, це має допомогти зберегти трансатлантичні зв’язки, на яких і було засновано НАТО. В той же час генеральний секретар Альянсу наголосив, що збільшення витрат на військовий сектор матимуть і регіональну користь. Зокрема, Столтенберг навів приклад Німеччини, яка за підсумками 2016 року витратила на оборону 1,2 % ВВП. Підвищення німецьких оборонних витрат, відмітив Столтенберг, буде корисно не тільки в межах НАТО, а й для ЄС.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

У Сумах пролунали вибухи

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua