Goodnews.ua


Зняли кредитні кошти: як у Дніпрі працюють викрадачі

Ноябрь 25
06:13 2021

Обчистили кредитку. У одній з аптек Дніпра у жінки викрали телефон та банківські картки. Зловмисники працювали максимально швидко. Скільки часу знадобилось на зняття майже 30 тисяч гривень?

Звичний похід в аптеку завершився крадіжкою телефона та кредиток. Після оплати ліків, наша героїня поклала платіжні картки у чохол з мобільним. Зникнення майна помітила не відразу. Історію погодилася розповісти анонімно.

Потерпіла: «Я пришла в магазин «Алло» и выяснилось, что смартфона нет. Рассчиталась я карточкой в 10:41, в магазине мне помогли заблокировать финансовый номер, кредитные карты».

Зловмисники за лічені хвилини встигли зняти круглу суму з кредитної картки. Як повертати кошти – тепер велике питання. Така сума для потерпілої непід’ємна.

Потерпіла: «Преступники из двух банкоматов за четыре минуты сняли денег в общей сложности на 27 тысяч гривен. С такой скоростью как они снимали, я даже не знаю кто может так быстро это сделать».

Що ж робити у такій ситуації? У пошуках справедливості жінка вирушає у ту саму аптеку.

«Скажите, пожалуйста, а можно узнать телефон начальника безопасности для того, чтобы можно было…” – “Вот заведующая, обратитесь».

Знімальну групу зустріли неохоче, а героїню направляли до начальника безпеки, а потім на головний офіс. Потерпіла вже звернулась до поліції. Кримінальна справа, за її словами, була відкрита у кінці листопада. Нині жінка намагалася поспілкуватися зі слідчим, адже у справі упущені деталі.

Потерпіла: «Процесс разбирательства очень долгий. Но если говорить о мерах безопасности, которые я могла бы, допустим, применять и о которых я уже узнала после: во-первых – это защитить сам смартфон от похищения. Есть дополнительные программы встроенные в смартфоне».

Потерпіла хвилюється через кредитні кошти. Аби вберегти інших, рекомендує підписати навіть петицію.

Інше питання – інформаційна незалежність. Як захистити свої кошти та інформацію – розповідає Дмитро.

Дмитро Прокопенко-Ткаченко, начальник зв’язківець, полковник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації: «Прийняття смс на картку фінансового номеру або персоналізованого номеру, то можливість зявляється у зловмисників втрутитись в любой додаток, вкрасти любі гроші».

За словами експерта, захиститися від інформаційних крадіжок не буде можливо на 100% ніколи.

Дмитро Прокопенко-Ткаченко, начальник зв’язківець, полковник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації:
«В цивільному проваджені в суді, щоб відбулося позитивне рішення суду стосовно скасування цих незаконних кредитів, які зробили шахраї, підмінивши сімкарту – це є доказова база».

Тепер жертва крадіжки чекає на суд. Ми ж рекомендуємо бути обачними.

Источник: dnipro.tv

Share

Статьи по теме

Останні новини

Лувр планує переселити «Мону Лізу» перед Олімпіадою

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua