Goodnews.ua


Жертвою телефонного псевдобанкіра став 27-річний мешканець Глухівщини

Ноябрь 03
05:45 2021

Чоловік продиктував невідомому співрозмовнику код з смс – повідомлення, а після цього з його рахунку зникло 5 000 гривень.

Із заявою про шахрайство у поліцію звернувся 27-річний житель села Слоут. Чоловік розповів, що на його мобільний зателефонував невідомий, який назвався співробітником банку. Останній розповів заявнику, що дія його банківської картки закінчилася й для її відновлення потрібно продиктувати код смс – повідомлення від банку, що надійшло клієнту на телефон.

Будучи впевненим, що йому телефонують саме з фінансової установи, чоловік надав необхідну інформацію. А вже за кілька хвилин з’ясував – з рахунку зникло 5 000 гривень.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа зловмисника.

Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Источник: sumypost.com

Share

Статьи по теме

Останні новини

Натуральные рецепты против газов и вздутия живота

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua