Goodnews.ua


Засновник «Ланет» звернеться до прокуратури через бездіяльність у справі замаху на нього

Февраль 04
10:58 2021

Засновник групи компаній «Ланет» Віктор Мазур подасть скаргу в Генеральну прокуратуру за бездіяльність правоохоронців у розслідуванні справи про замах на нього, скоєний у лютому 2020 року. Про це повідомила пресслужба компанії.

Адвокат компанії Сергій Дешунін пояснює, що через прийняту у 2018 році постанову Верховної Ради про запровадження санкцій проти певного ряду інформаційних каналів, «Ланет» з 1 січня 2019 року припинив трансляцію NewsOne і 112.

Віктор Мазур та його адвокат припускають, що замах міг бути пов’язаний з відключенням цих каналів, оскільки тоді, менеджери NewsOne переконували його, що відновити трансляцію каналу буде в його особистих інтересах, інакше «буде пізно». Зустріч з керівництвом каналу, яка мала відбутися 4 лютого (у цей же день стався замах), Мазур скасував.

Правоохоронні органи розпочали кримінальне провадження за статтею 296 КК України (хуліганство). Однак компанія зверталася до правоохоронних органів, щоб справу класифікували як терористичний акт.

Нагадаємо, 2 лютого Зеленський заблокував телеканали Медведчука ZIK, 112 та NewsOne.

«Санкції – важке рішення. Україна рішуче підтримує свободу слова. Не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції. Боротьба за незалежність – це боротьба в інформаційній війні за правду і європейські цінності», – прокоментував рішення Зеленський.

Источник: mind.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Ямаль, Мейну, Гюлер и другие: Определился финальный список номинантов на Golden Boy

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua