Goodnews.ua


Запровадження е-лікарняного: Кабмін схвалив постанову

Март 31
21:54 2021

Кабінет Міністрів схвалив постанову, якою унормовується ведення Електронного реєстру листків непрацездатності.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

Як ідеться у пояснювальній записці, постановою пропонується унормувати механізм організації ведення реєстру та надання інформації з нього, оновити алгоритм видачі листків непрацездатності задля електронізації послуги «е-лікарняний».

Також МОЗ за погодження з Фондом соціального страхування має розробити та затвердити Порядок здійснення Фондом перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.

Зазначається, що таке нормативно-правове врегулювання дозволить забезпечити запровадження цільової моделі формування та видачі електронних листків непрацездатності, що формуватимуться на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність.

Таким чином, передбачається, що запуск Електронного реєстру листків непрацездатності з повною інтеграцією в електронну систему охорони здоров’я сприятиме унеможливленню зловживання під час під час обігу листків непрацездатності, забезпеченню дотримання порядку їх видачі та оформлення, унеможливленню відкриття листка непрацездатності «заднім числом», ведення оперативного обліку та контролю виданих та продовжених листків непрацездатності закладами охорони здоров’я всіх форм власності.

Источник: ukrinform.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Україну атакують «Шахеди», у Києві та низці областей оголошена тривога

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua