Goodnews.ua


ЄС хоче посилити правила кібербезпеки для розумних пристроїв

Сентябрь 20
07:34 2022

Європейська Комісія оприлюднила текст Закону про кіберзахист, який вимагатиме від виробників підключених пристроїв забезпечувати їх надійний захист перед випуском на ринок, вчасно та оперативно виявляти та усувати вразливості, а також гарантувати випуск оновлень протягом п’яти років після початку продажів.

«Комп’ютери, телефони, побутова техніка, віртуальні помічники, автомобілі, іграшки… кожен із сотень мільйонів підключених пристроїв є потенційною точкою входу для кібернетичних атак, – пояснив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон. – І, тим не менше, сьогодні більшість апаратних і програмних пристроїв не підпадають під жодні зобов’язання щодо кібербезпеки».

Занепокоєння членів Комісії виходить за рамки злому самого пристрою та впливу, який один такий інцидент може мати на весь ланцюжок постачання. Організація бачить можливі наслідки як такі, що здатні спричинити «серйозні порушення економічної та соціальної діяльності на внутрішньому ринку, що підривають безпеку або навіть можуть нести у собі небезпеку для життя».

Так, у Комісії вказують на те, що кібернетичні атаки можуть спричиняти смерть.

Законопроєкт, який розробляється з вересня 2021 року, «запроваджує обов’язкові вимоги щодо кібербезпеки для продуктів із цифровими елементами протягом усього їхнього життєвого циклу».

Закон містить вимоги до інформаційної безпеки, яких необхідно дотримуватися для того, аби продукти могли потрапити на європейські ринки. Деякі з цих вимог стосуються їх проєктування, розробки та виробництва.

Источник: mediasat.info

Share

Статьи по теме

Останні новини

Паркер сделал прогноз на бой Дюбуа против Джошуа

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua