Goodnews.ua


Як тільки ми ввімкнули живлення, побачили, що об'єкти працюють – представниця Vodafone про ремонт в окупації

Апрель 30
22:03 2018

Як вдалося провести ремонтні роботи на окупованій території, через які в Донецьку після трьох з половиною місяців ізоляції поновився мобільний зв'язок? У якому стані виявили своє обладнання фахівці і чи можна вважати проблему остаточно вирішеною? Про це Радіо Донбас.Реалії в ефірі розпитало представницю оператора «Vodafone Україна» Вікторію Рубан.

– За сприяння моніторингової місії ОБСЄ і Міністерства з питань тимчасово окупованих територій у нас з'явилася можливість відправити наших технічних фахівців на окуповану територію Донецької області. З 26 квітня проводився моніторинг усіх основних об'єктів на території Донецької області. У результаті, в нас з'явилася можливість під'єднати мережу, що ми і зробили.
– Як це виглядало? Розкажіть, як потрапили на цю територію? Ось ми в студії з Вами спілкувалися, Ви говорили, що фізично неможливо туди потрапити без гарантій безпеки. Що зараз змінилося?

– Ми брали участь у мінських переговорах, у декількох раундах, де були присутні всі сторони. Це була робота тристоронньої комісії. З боку так званих «республік», російської сторони, української сторони. І була досягнута домовленість про те, що технічний моніторинг стану мережі необхідно провести. Тому що мова йде, практично, про гуманітарну катастрофу. На сьогоднішній день мобільний зв'язок є однією з базових послуг. Без нього неможливо уявити наше сьогоднішнє життя. Тому було ухвалене таке рішення. ОБСЄ гарантувала безпеку наших співробітників. У результаті, ми змогли відправити технічну команду для моніторингу наших об'єктів.
– У якому стані було обладнання? Що там потрібно було зробити?
– Основна проблема була в тому, що обладнання було: а) знеструмлене, б) ми не знали, в якому стані воно перебуває, чи було воно якимось чином пошкоджено, чи були які-небудь втручання в роботу мережі? Але, як тільки була ввімкнена електроенергія, ми побачили працездатність об'єктів.

На сьогоднішній день, на жаль, десь половина обладнання виведена з ладу, тому зв'язок, на жаль, є не скрізь. Він є в Дебальцеві, Горлівці, Макіївці, частково в Донецьку, ну і практично все.
– Якого розвитку подій можна очікувати надалі? Чи можна сказати, що ось із цих вихідних мобільний зв'язок у Донецьк повернувся всерйоз і надовго?

– Я б не давала таких гарантій, що ми всерйоз і надовго там відновили мережу. Поки ситуація така, яка вона є. Зв'язок ми ввімкнули. Чи надовго це, ми не знаємо. Будемо дивитися по ситуації. Якщо ми зрозуміємо, що ситуація більш-менш стабілізувалася, то далі вже будуть подальші рішення. Про відновлення мережі, про проведення компенсації, про під'єднання заблокованих номерів тощо.

Источник: radiosvoboda.org

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Бывший тренер Металлиста 1925 – о судьбе клуба: Это не просто игрушка

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua