Goodnews.ua


Як приготувати смачне та запашне сало в розсолі: простий рецепт на закуску

Декабрь 25
17:10 2022

Під час війни багато мешканців України були змушені змінити не лише звичні умови життя, а й кардинально переглянути свій раціон через дефіцит звичних продуктів або значного зниження та втрати частини доходів. Тому господині весь час у пошуку нових альтернативних рецептів. І якщо ви вже маринували оселедець з гірчицею та цибулею, цього разу засоліть сало в розсолі. theLime ділиться простим рецептом такої закуски.

Інгредієнти: сало (1 кг), вода (1 л), сіль (150 г), лавровий лист (за смаком), часник (за смаком), суміш перців (за смаком).

Приготування:

Для приготування смачної закуски, розрізаємо сало на невеликі шматочки. Перекладаємо нарізані скибочки у невеликий контейнер чи банку.

У каструлю виливаємо 1 л води та висипаємо 8 ст. л. солі. Ставимо на плиту і варимо приблизно 3 хвилини після закипання – доки вся сіль не розчиниться.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Додаємо подрібнений часник, суміш перців та лавровий лист у контейнер із салом. Перемішуємо, щоб спеції поступово покрили всі шматочки сала.

Заливаємо сало розсолом: якщо воно тверде – то гарячим, а якщо м'яке – чекаємо, поки він трохи охолоне в каструлі, а потім виливаємо в контейнер. Перемішуємо і накриваємо кришкою, чекаємо, поки сало повністю охолоне за кімнатної температури, а потім ставимо в холодильник на 2-3 дні.

Через зазначений проміжок часу ароматне сало буде готове. Можна розрізати його на дрібніші шматочки і подавати до столу.

Источник: apostrophe.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

Данія вкладе понад $2 мільярди у посилення оборони в Арктиці

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua