Goodnews.ua


Як приготувати кашу без світла та газу

Ноябрь 02
11:09 2022

Через ворожі обстріли багато українців змушені сидіти без газу і світла. Що приготувати за таких умов стає ще однією проблемою.

Каші на окропі

Для приготування каш із цих круп потрібен окріп. Термосом з окропом можна заздалегідь запастися.

Ячна каша. Залити кип'яченою водою та залишити на 2-3 години.

Пшоняна каша. Залити окропом і почекати 1 годину для настоювання.

Пшенична каша. Залити окропом і загорнути каструлю в ковдру, щоб зберігалося тепло. Зачекати 30-50 хвилин.

Булгур. Не варити можна булгур середнього чи дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється окропом 20 хвилин, середній — 40 хвилин.

Каші на холодній воді

Для приготування цих каш достатньо холодної води, кефіру чи молока.

Гречана каша. Коричнева гречка продається у магазинах вже готова. На упаковці зазначено, що вона обсмажена та висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком чи кефіром. Вона має настоятися від 5 до 10 годин. Залити водою її можна лягаючи спати, щоб уранці поїсти свіжу кашу.

Кускус. Ця крупа схожа на смак на рис або булгур. Її плюс у тому, що варити не потрібно. Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.

Вівсяна каша (або вівсянка у пластівцях). Для приготування в холодній воді залиште настоюватись на півгодини-годину. У окропі — достатньо 20 хвилин.

Манна каша. Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте і дайте настоятися 15-20 хвилин.

Кіноа. Залити холодною водою та залишити на ніч.

Всі ці каші можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годин настоювання в термосі, — йдеться у лайфхаку.

Источник: socportal.info

Share

Статьи по теме

Останні новини

МЮ установил антирекорд сезона в АПЛ в выигранном матче против Фулхэма

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua