Як приготувати кашу без світла та газу
Через ворожі обстріли багато українців змушені сидіти без газу і світла. Що приготувати за таких умов стає ще однією проблемою.
Каші на окропі
Для приготування каш із цих круп потрібен окріп. Термосом з окропом можна заздалегідь запастися.
Ячна каша. Залити кип'яченою водою та залишити на 2-3 години.
Пшоняна каша. Залити окропом і почекати 1 годину для настоювання.
Пшенична каша. Залити окропом і загорнути каструлю в ковдру, щоб зберігалося тепло. Зачекати 30-50 хвилин.
Булгур. Не варити можна булгур середнього чи дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється окропом 20 хвилин, середній — 40 хвилин.
Каші на холодній воді
Для приготування цих каш достатньо холодної води, кефіру чи молока.
Гречана каша. Коричнева гречка продається у магазинах вже готова. На упаковці зазначено, що вона обсмажена та висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком чи кефіром. Вона має настоятися від 5 до 10 годин. Залити водою її можна лягаючи спати, щоб уранці поїсти свіжу кашу.
Кускус. Ця крупа схожа на смак на рис або булгур. Її плюс у тому, що варити не потрібно. Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.
Вівсяна каша (або вівсянка у пластівцях). Для приготування в холодній воді залиште настоюватись на півгодини-годину. У окропі — достатньо 20 хвилин.
Манна каша. Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Кіноа. Залити холодною водою та залишити на ніч.
Всі ці каші можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годин настоювання в термосі, — йдеться у лайфхаку.
Источник: socportal.info