Goodnews.ua


Херсонський інтернет-шахрай «кинув» сотню «клієнтів» по всій України

Март 25
09:26 2017

Херсонський інтернет-шахрай

Поліція затримала жителя Каховки Херсонської області, який "продавав" у соцмережіх неіснуючі товари

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на прес-службу поліції.
Інтернет-шахрай публікував у соцмережі оголошення про продаж кросівок та курток за зниженими цінами. Крім того, він заманював потенційних покупців акційними пропозиціями (три товари за ціною двох). З клієнтами спілкувався лише по переписці, обов'язковою умовою була передоплата. Жертви платили 200 до 3000 гривень. Отримавши гроші, "продвець" видаляв сторінку. Після цього реєструвався під новим іменем та повторював схему.
У такий спосіб молодик "заробив" приблизно 150 тисяч гривень. Жертвами ставали довірливі покупці за всієї України: Миколаївської, Одеської, Харківської, Вінницької, Сумської та інших областей — загалом біля ста людей. Аби його не викрили, зловмисник за 500 гривень купляв в інших людей їхні банківські картки, на які отримував гроші.
Заяви від ошуканих громадян стали надходити до херсонських правоохоронців з листопада минулого року. За справу взялася кіберполіція.
Оперативники зібрали всі необхідні докази злочинів чоловіка. Його затримали у Каховці біля банкомату, коли він знімав чергові "легкі" гроші.
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України ("Шахрайство"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Источник: depo.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Website Protected by Spam Master


Останні новини

Росія вже пошкодила майже 300 об’єктів портової інфраструктури — Кулеба

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua