Goodnews.ua


Вчені назвали причину, чому засипати перед телевізором небезпечно для здоров’я

Ноябрь 03
06:12 2022

Більшість навіть не підозрюють, які наслідки може принести, начебто, невинна звичка. Розбираємось, що відбувається в нашому мозку ночами і чому спати під звуки телевізора – жахлива ідея.

СЦЕНАРІЙ ТИПОВОГО ВЕЧОРА

Уявімо ситуацію. Середньостатистичний працівник приходить додому, витрачає пару годин на справу по господарству, допомагає домашнім, а потім ближче до ночі йде до спальні або вітальні, де на нього вже чекає серіал, який він дивиться останні півроку. Ну чи новий сезон реаліті-шоу, який вийшов на Netflix. А що відбувається далі, ви й так знаєте. Якщо стрімінгові сервіси ще намагаються поцікавитися: “Ви все ще дивіться?”, ТБ так і продовжує працювати, поки глядач спить… Ну, принаймні, намагається.

ЩО ТУТ НЕ ТАК

Нещодавно група вчених з Австрії з’ясувала, який вплив на сон впливає телевізор. Жодних шокуючих висновків — очевидно, про здоровий і глибокий сон при такому шумовому супроводі годі й мріяти. У такій ситуації наш мозок працює набагато активніше, ніж потрібно під час сну.

Неважливо, спимо ми чи пильнуємо, закриті наші очі чи ні, мозок постійно аналізує ситуацію навколо. Особливо добре він реагує на незнайомі голоси, тоді як тембри наших близьких проходять “мимо вух”. Ця еволюційна фішка допомагає людям прокидатися, коли поряд незнайомці (і може загрожувати небезпека) і продовжувати спати глибоким сном у колі близьких. І, звичайно, голоси з телевізора пробиваються крізь фільтр, порушуючи процес здорового сну.

Источник: glamour.kyiv.ua

Share

Статьи по теме

Останні новини

«Укрзализныця» назначила еще два дополнительных поезда на популярные направления

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua