Goodnews.ua


Український посол "послав" Ілона Маска після того, як мільярдер обурив українців

Октябрь 04
02:41 2022

Американський технологічний мільярдер Ілон Маск викликав обурення високопосадовців України в понеділок після того, як генеральний директор Tesla написав у Twitter те, що, на його думку, є найбільш ймовірним результатом жорстокого вторгнення Росії в Україну.

«Фак ю, ну моя дуже дипломатична відповідь вам», — написав у відповідь на твіт Маска посол України в Німеччині Андрій Мельник. «Єдиний результат — тепер жоден українець НІКОЛИ не купить вашу чортову теслу. Тож удачі вам».

Маск опублікував у Twitter опитування, оцінюючи підтримку того, що, на його думку, було ймовірним результатом семимісячного конфлікту. зокрема:

  1. Щоб українська територія Криму, яку Росія силою анексувала у 2014 році, була назавжди передана Росії та гарантовано постійне водопостачання.
  2. Що чотири регіони східної України, де Росія провела фіктивні референдуми минулого місяця перед незаконною анексією землі, будуть винесені на нові референдуми, цього разу організовані ООН.
  3. Що Україну слід змусити залишатися «нейтральною», досягнувши довгострокової мети Кремля – заборонити Україні приєднатися до оборонного альянсу НАТО.

Президент України Володимир Зеленський відповів власним опитуванням у Twitter.

«Який Ілон Маск вам більше подобається», – запитав Зеленський. «Той, хто підтримує Україну» або «Той, хто підтримує Росію».

Різка відповідь з боку України була тим більш помітною, що Маск отримав статус квазінародного героя в Україні з початку конфлікту.

Супутникова система зв’язку Starlink від Маска дозволила українцям і українським військовим обійти збої в Інтернеті, які вразили країну.

107054450-1651492684654-gettyimages-1240311308-PGONCHAR_W0892.webp (12 KB)

Проте зауваження Маска не є абсолютно нехарактерними для політичного іконоборця та найбагатшої людини світу.

У той час як бізнес-інтереси Tesla традиційно були пов’язані з американськими політичними лівими, сам Маск останнім часом культивував антагоністичні стосунки з основними політичними діячами Демократичної партії, включаючи президента Джо Байдена, адміністрація якого посилила Україну за допомогою пакетів зброї та санкцій проти Москви.

Share

Статьи по теме

Останні новини

IBF назначила бой для определения обязательного претендента на титул Дюбуа

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua