Goodnews.ua


Українці назвали три теми, які хочуть бачити висвітленими у ЗМІ

Февраль 18
13:52 2022

На сьогодні близько половини українців – 46% опитаних, відчувають гостру нестачу в інформаційному просторі викриття корупційних дій. Такі результати дослідження громадської думки наводить Фонд «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучеріва.

Як показало соцопитування, на другому місті серед головних тем у ЗМІ громадяни хочуть бачити аналіз та пояснення економічної ситуації в Україні та світі (41%), а на третьому – висвітлення позитивних змін у державі та суспільстві (37%).

Водночас найменш актуальним, на думку людей, є збільшення кількості матеріалів про культуру (12%), матеріалів для дітей (12%) та матеріалів про життя тимчасово окупованих територій Криму та Донецької і Луганської областей (7%).

Між тим у 68% українців періодично виникають сумніви щодо правдивості інформації, яку вони отримують зі ЗМІ або соціальних мереж. Найпопулярнішими стратегіями фактчекінгу у таких випадках стають пошук інформації у альтернативних джерелах (40%); розмірковування про те, кому вигідно саме так трактувати події (32%); сприйняття такої інформації як однієї з можливих версій подій (24%). Лише 6% повідомили, що у таких випадках звертаються до організацій, які перевіряють факти.

Опитування проводилося з 17 до 22 грудня 2021 року. Методом інтерв’ю face-to-face опитано 2 018 громадян віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих АР Крим та окремих територій у Донецькій і Луганській областях. Теоретична похибка вибірки не перевищує2,3%.

Источник: iviche.com

Share

Статьи по теме

Останні новини

Данія закупить українську зброю для передачі ЗСУ — Шмигаль

Читать всю статью

Ми у соцмережах




Наші партнёри

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
Goodnews.ua